Αθανάσιος Κάβουρας

Αθανάσιος Κάβουρας

Director Of Information Technology, Stadium OPAP Arena

Ο Αθανάσιος Κάβουρας γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει Μηχανικός Yπολογιστών στο πανεπιστήμιο του Staffordshire University του Ηνωμένου Βασιλείου.  Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε το 2000 σε μια πρωτοπόρα για την εποχή εταιρεία, την Open24, θυγατρική του ομίλου Εurobank αναλαμβάνοντας τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών όπως τη διαχείριση, επεξεργασία και διανομή του πελατολογίου για τα κανάλια πώλησης. Στη συνέχεια, μετέβη στο Tμήμα Yποδομών, διασφαλίζοντας την ψηφιακή λειτουργία και ανάπτυξη του Ομίλου με νέες τεχνολογικές ιδέες.

Το 2008 συνέχισε την καριέρα του στη φαρμακευτική εταιρεία Genepharm για 7 έτη, αναλαμβάνοντας την θέση Υπευθύνου Υποδομών εστιάζοντας στην τεχνολογική εξέλιξη τόσο του εργοστασίου παραγωγής όσο και των γραφείων έρευνας και ανάπτυξης. Στο ρόλο αυτό, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δημιουργία ενός οργανωμένου και συγχρόνου κέντρου διαχείρισης υποστηρίζοντας τις νέες ανάγκες του εργοστασίου, καθώς επίσης και τη δημιουργία τριών νέων datacentres mirror, με σκοπό την ασφάλεια των δεδομένων και τη συμμόρφωση με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Το 2016, μετέβη στην ασφαλιστική εταιρεία Eurolife FFH, όπου και ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής στο Τμήμα Υποδομών. Με την εξαγορά της εταιρείας από τον καναδικό όμιλο Fairfax , βασική αρμοδιότητα του ήταν η τεχνολογική υποστήριξη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του οργανισμού, δημιουργώντας επαφές με ομάδες του Ομίλου στο εξωτερικό. Έχοντας την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης έργων μετασχηματισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μεταφορά όλων των υποδομών σε cloud περιβάλλον. Ένα εγχείρημα που αποτελεί στρατηγικό ορόσημο για την ασφαλιστική, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Τον τελευταίο χρόνο, ανέλαβε τη θέση του IT Director στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ. Σε αυτόν τον ρόλο, κατέχει την ευθύνη της ολοκλήρωσης των δυο βασικών πυλώνων, αφενός τη δημιουργία και κατασκευή όλων των υποδομών του γηπέδου, και αφετέρου την ενεργοποίηση όλων των συστημάτων, με στόχο την παράδοση ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου τεχνολογικά γηπέδου.